Frågor? Ring 08-609 00 60
Start | Plexiglas & plastskivor | HI-MACS® Solid Surface

HI-MACS® Solid Surface

HI-MACS® Solid Surface kompositskiva

HI-MACS® Solid Surface är en kompositskiva med I princip oändliga många användningsområden. Materialet går att forma i princip helt utan de begränsningar som du möter av skivor i annat material. HI-MACS® Solid Surface gör av akryl, tillsatta pigment och mineraler, när dessa ingredienser kombineras får du en yta fritt från porer. Detta i sin tur gör det utmärkt att använda till bland annat ytor med stora krav på hygien och renlighet.
HI-MACS® Solid Surface

Exempel på användningsområden för HI-MACS®

Som ytskikt i hemmet

HI-MACS® Kompositskivor lämpar sig mycket bra för att användas till köket som bänkskiva. Materialet är extremt formbart vilket gör att mycket går att tillverka helt skarvfritt. Ytan är enormt slitstark och tack vare dess långa hållbarhet och enkelhet att hålla ren gör det sig fantastiskt bra i olika kök.

Tack vare materialets egenskaper gör det sig även bra i ett badrum som har höga krav materialets formbarhet för att kunna möta önskad design. Tack vare mängden av olika kulörer och imitationer av olika material så går det att skapa ett väldigt personligt avtryck.

Miljöer med höga krav på renlighet

Vi har redan beskrivit materialet fantastiska egenskaper, bland annat hur enkelt det är att hålla rent. Detta gör att HI-MACS® även går att tillämpa i sjukhusmiljöer, laboratorier och forskningsanläggningar. Varken mögel, virus eller bakterier har svårt att fästa då ytan är fritt från porer.

Det går även att använda HI-MACS® för stora kontaktytor som du ofta möter i en hotellreception eller andra liknande publika miljöer som banker eller kontor.

Vill du veta mer om om hur du kan använda materialet eller hur det kan bearbetas, kontakta oss gärna här på Brenter, vi hjälper gärna till.

Vanliga frågor om HI-MACS®

Vad är Corian?

Corian® är ett annat varumärke för den här typen av kompositskivor och produkter tillverkade av Corian® Design/DuPont. Precis som HI-MACS kan du få Corian® Solid Surfaces i olika färger och med likvärdiga egenskaper.

Hi-MACS vs Corian

HI-MACS® är ett samlat varumärke för den här typen av kompositskivor och produkter tillverkade av LG Hausys Europe GmbH. Ett annat känt varumärke som också gör slitstarka och hållbara skivor av komposit är Corian®. Det är utåt sett inte några större skillnader på dessa olika varumärkenas produkter. Det är helt enkelt olika varumärken för en likvärdig produkt.

Hur gör jag rent en kompositskiva av HI-MACS?

Eftersom materialet är helt homogent och fritt från porer så rekommenderar vi att du använder en fuktig trasa och vatten. Ytan tål även att rengöras med t ex diskmedel eller skonsammare rengöringsprodukter.

Kan jag använda HI-MACS utomhus?

Ja, flera av de olika färgtyperna erbjuder uv-beständighet, ta kontakt med oss innan du köper ifall du har frågor om vilka kompositskivor som kan användas ute.