Frågor? Ring 08-609 00 60
Start | Plexiglas® egna mått

Plexiglas® egna mått

Plexiglas® är ett ord vi i folkmun använder när vi egentligen menar materialet akryl. Plexiglas® är nämligen ett varumärke som tillverkas av Röhm i Tyskland. Vi säljer endast akrylskivor som är av varumärket Plexiglas® hos oss, vilket garanterar dig som kund ett material av hög kvalitet. Plexiglas® finns numer även som återvunnen akryl och om du beställer vit eller svart akryl av oss är det just den återvunna varianten du får. Det går även att beställa in återvunnen transparent akryl i vissa tjocklekar. Undrar du mer så kontakta oss via mail shop@brenter.se eller på telefon 08-609 00 60.

Välj färg/utseende på akrylen nedan:

Plastskivor

Plastskivor väger mindre och är lättare att bearbeta samt håller längre

Plastskivor hos Brenter.se. Hos oss hittar du ett brett sortiment av plastskivor av olika material för mängder av olika användningsområden. På senare år har plastskivan blivit allt mer populär och nu används den till butiker, mässor, hemmet och trädgården. Anledningen till att den blivit så populär är att en plastskiva är betydligt mer hållbar och väger mindre än alternativen på marknaden som till exempel glas. Plastskivor från Brenter.se är även återvinningsbara vilket gör dem till ett bra miljöval. Med rätt verktyg så kan du forma en plastskiva till exakt dina behov.

Plastskivor är enkla att arbeta med

På Brenter.se har vi lång erfarenhet av att bearbeta plast. Vi har en väl utbyggd produktion som innefattar de flesta maskiner som behövs för att bearbeta plastskivor på ett professionellt sätt. Vi levererar plastskivor helt utifrån dina önskemål på mått, tjocklek och egenskaper. I vår produktion kan vi beskära, fräsa, bocka och polera en plastskiva helt efter dina önskemål. Allt skärs och bearbetas digitalt med Laser eller CNC-skärning. Måttanpassade plastskivor skärs digitalt med laser vilket resulterar i skivor med glasklara kanter och exakta mått - precis som du önskar att formen ska se ut.

Plastskivor vi erbjuder

Plexiglas®

Hos oss hittar du Plexiglas®, en produkt vars varumärket är känt över hela världen. En plexiglasskiva består av extruderad (pressas fram genom en form) polymetylmetakrylat som är mer känt som akryl, akrylplast eller akrylglas. Vid framställning så är Plexiglas® helt färglöst men akrylplast kan i princip vilken färg som helst med vilken grad av transparens som önskas. Plexiglas® Kan användas till allt möjligt, tack vare att det är väderbeständigt och mycket motståndskraftigt för slitage. Några exempel på användningsområden är bland annat till båtlivet, balkonger, trädgård och växthus.

Makrolon®

På Brenter.se erbjuder vi även plastskivor av polykarbonat under varumärket Makrolon®. Till skillnad från akryl så är polykarbonat ett mycket mer hållfast material. Polykarbonat används i miljöer som ställer högre krav på stryktålighet och kan användas för att producera skottsäkert glas eller inbrottssäkra fönster vilket gör det till ett något dyrare material. Det är dessutom UV-beständigt samt behandlat för att inte gulna med tiden.

Vanliga frågor om plastskivor


Vad kostar plexiglas?

Hos Brenter.se hittar du plastskivor av plexiglas för ca 350 kr och uppåt. Priset för plexiglas beror helt och hållet på vilka dimensioner du behöver och vilka önskemål du har på bearbetning. I vår verkstad har vi kapacitet att ta vara på de flesta önskemålen.

Vad är plexiglas?

Plexiglas är ett varumärke för en produkt med en specifik tillverkningsprocess av akrylplast, känd av många som akryl.

Hur kapar man plexiglas?

För att kapa plexiglasskivor med ett bra resultat så använder vi en laserskärare eller en CNC-maskin. Det går att använda en såg med en fintande klinga men resultatet blir aldrig lika bra.

Vad väger akrylplast?

En kvadratmeter akrylplast med tjocklek 1mm väger ca 1,2kg. Akryl är lättare än till exempel glas som är ett vanligt alternativ.